Instrumentingenjör / Instrumentation Engineer

Technology/Engineering/Process
Stenungsund, Sweden
Application due: January 16, 2019

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Stenungsund är belägen på västkusten ungefär 50 km norr om Göteborg. Anläggningen togs i drift 1980 och har ingått i Perstorpkoncernen sedan 2001. Främsta produkter som tillverkas här är aldehyder, organiska syror, alkoholer, mjukgörare och det förnybara bränslet RME.

Är du teknikintresserad och vill vara med och i den fortsatta utveckling av våra avancerade anläggningar i en global miljö? Vi söker;

 • Dig med några års erfarenhet som kan växa in organisationen och ta allt större ansvar med tiden.
 • Dig med flera års erfarenhet som kan ta en ledande roll som specialist.

För båda rollerna så är basen orten man är anställd men det är positivt om du kan/vill åka till våra andra siter för att driva projekt.

Inom Perstorp så genomförs projekt i den globala organisationen OTEX (Operational & Technology Excellence) med huvudbas i Perstorp respektive Stenungsund. Majoriteten av projekten genomförs på de två största siterna Perstorp och Stenungsund men koncernen växer med stor investeringstakt worldwide i bl.a. Indien, England, Kina, Tyskland, Holland och USA.

Dina arbetsuppgifter

Som Instrumentingenjör har du en viktig roll i projekten. Du utför du design- och ingenjörsarbete tillsammans med övriga discipliner och dina arbetsuppgifter varierar beroende på vilken fas projekten är i.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Instrument och till viss del el-konstruktion.
 • Skriva och/eller granska tekniska specifikationer för fältinstrument och styrsystem.
 • Skapa konstruktionsunderlag och upphandlingsunderlag
 • DCS-, PLC/SCADA, kommunikationslösningar
 • Arbeta med intelligenta engineering system, både inom konstruktion och databashantering
 • Arbetsbeskrivningar
 • Driftsättningar
 • Vara kontaktperson mot underhåll och drift

Vi driver allt från egna mindre projekt tillsammans med drift och underhåll till stora multidisciplinära projekt för nya anläggningar, på site och internationellt. I vissa projekt driver vi projekt med konstruktion på hemmaplan med en person på plats som med jämna mellanrum stämmer av leverans på plats. I andra större projekt behöver vi placering på plats längre tid för att säkerställa kvalité och framfart.

Din profil

 • Du har Högskoleexamen eller en YH/KY-utbildning inom automation, elektronik, instrumentering eller styr- och reglerutbildning alternativt motsvarande kompetens erhållen i arbetslivet samt minst 3 år inom yrket.
 • Du har goda kunskaper i MS Office och CAD verktyg.
 • Vidare har du erfarenhet eller kunskap av instrument/elkonstruktion inom process-, pappersindustrin, kärnkraft eller raffinaderi.
 • Det är meriterande om du har kunskap i intelligenta engineering system såsom Aveva, Comos, Bentley, Intergraph samt SIL & ATEX.
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 • Du innehar körkort (B).

Du är mån om din utveckling och vill gärna ta mer ansvar i det tekniskt arbetet. Eftersom du kommer samarbeta med många olika roller och aktörer är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och trivs med att vara så väl en lagspelare som lagledare när det krävs. Vi värdesätter samarbete och en god relation till alla inblandade i projekten, både internt och externt.

 

Övrig information om tjänsten
Placering är antingen i Perstorp eller Stenungsund. Tillträde så fort som möjligt, med hänsyn till uppsägningstid.

För frågor om tjänsten kontakta Patrik Kerttu, +46303383698,Team Manager PM & Engineering.

Apply

Contact HR
William Wallin
William Wallin
HR Officer
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.