LIMS systemansvarig / Laboratorieingenjör

Lab/Chemistry
Perstorp, Sweden
Application due: February 28, 2019

I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 11 miljarder kr och har 1 500 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika. Våra specialkemikalier gör allt från bilar till burkar, från segel till skor, lättare, starkare och säkrare. Vår företagskultur genomsyras av våra kärnvärden fokuserad innovation, pålitlighet och ansvarstagande.

Site Perstorp, belägen i södra Sverige, är en av Perstorpkoncernens största tillverkningsanläggningar som varit i drift sedan 1881. Bas- och specialpolyoler, formiater, organiska syror och formalin är de främsta produkter som tillverkas i Perstorp.

Nu söker vi en kemist/civilingenjör med programmeringskunskaper och ett intresse för datorer samt datasystem till vårt analyslaboratorium, för att fortsätta utveckla och driva LIMS inom Perstorp Pharma.

Perstorp Pharma, som ingår i Perstorpkoncernen, tillverkar och kontrollerar läkemedel och medicintekniska produkter åt det engelska sårvårdsföretaget Smith & Nephew. Iodosorb, Cadex, Cadesorb och Ametop är våra huvudprodukter och totalt är vi cirka 50 anställda. Produkterna marknadsförs av Smith & Nephew i ett stort antal länder där USA och Japan är de största marknaderna. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att få förmånen att arbeta med ett brett spektra av stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade arbetskamrater och ha stora möjligheter att själv planera, utveckla och utforma ditt arbete. Dina arbetsuppgifter är bland annat att:

- Säkerställa driften av vårt labbdatasystem LabWare-LIMS, med validering enligt GAMP, samt planera och implementera nya lösningar och säkerställa funktionen av dessa.
- Stötta den dagliga driften av LIMS samt utbilda intern personal.
- Vara kontaktperson med IT-avdelningen och ansvara för validering vid förändringar i servrar och databaser.
- Vara behjälplig med olika datoriserade instrument inom laboratoriet.
- Vara behjälplig vid rapportering och planering av stabilitetsstudier.
- Vara behjälplig med kvalitetsarbete inom labbverksamheten.

Allt arbete på laboratoriet styrs av vårt befintliga kvalitetssytem, GMP och ISO.

Utbildning/erfarenhet

Du har utbildning inom kemi, universitet eller högskoleutbildning. Vi ser att du har flerårig erfarenhet av arbete på laboratorium gärna inom läkemedelsindustrin och att du har erfarenhet av validering av datoriserade system samt grundläggande kunskaper i SQL. Du har kunskaper i svenska och engelska och behärskar detta i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du van att arbeta i grupp och är samtidigt självständig, engagerad och har en analytisk förmåga att se helheten och samtidigt förstå detaljerna. Att du dessutom är strukturerad och snabbt kan sätta dig in i olika problemställningar ser vi som viktiga egenskaper.


Har du frågor eller vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Eva Käck, tfn 0435-788168

Din ansökan vill vi ha senast 2019-02-28, men gärna så fort som möjligt då ansökningarna hanteras löpande. 

Apply

Contact HR
Karin Bertilsson
Karin Bertilsson
HR Business Partner
Site Perstorp, Perstorp Specialty Chemicals
Contact me

This website uses cookies to improve user experience. By using our website you consent to all cookies in accordance with our privacy policy.